Dubovcová s Nestarcovou sa stali piatykrát majsterkami SR

17.08.2014 Košice

Košice 17. augusta (TASR) - Plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová sa stali piatykrát v rade majsterkami Slovenska. Vo finále na záverečnom turnaji v Košiciach zdolali Silviu Poszmikovú s Luciou Michalovičovou 2:0 (14, 16) na sety.

Najlepšie plážové volejbalistky Slovenska odohrali v košickom Beach Clube štyri zápasy. Podľa slov Dubovcovej bol najťažším práve ten posledný, finálový. V ňom narazili na víťazky turnaja série "A" v Rimavskej Sobote. "Naše súperky sa do finále dostali zaslúžene, hrali naozaj najlepšie. Boli sme favoritky, ale na to, aby sme to potvrdili, sme museli hrať dobre. Vedeli sme, že ak budeme hrať dobre, budeme úspešné," uviedla Dubovcová po finálovom zápase.

V zápase o 3. miesto zvíťazili Repáková s Budaiovom nad Krškovou a Jurenkovou 2:0 (20, 20) na sety.

Dubovcová s Nestarcovou boli hlavnými favoritkami finálového turnaja "SUPTel Cup," na ktorý sa kvalifikovalo 12 najlepších dvojíc. Vysoké ambície napokon aj potvrdili a turnajom prešli bez straty setu. "Až na pár momentov sme spokojné. V prvých troch zápasoch to bolo veľmi dobré, vo finálovom nám pár bodov ušlo, ale myslím si, že môžme byť spokojné," poznamenala Dubovcová. Pre 15. pár svetového rebríčka to bol už piaty triumf na M-SR, čím potvrdili, že na Slovensku nemajú konkurenciu. "Teší nás to, samozrejme. Mnoho ľudí sa nás pýta, či ešte máme motiváciu ísť na majstrovstvá Slovenska. My však motiváciu máme, veď päť titulov majsteriek Slovenska nemá ešte nikto," dodala Nestarcová.

Medzi mužmi zvíťazila dvojica Horváth, Hukel, ktorá vo finále zdolala Čizmaziu s Kollárom 2:0 na sety. Obhajca vlaňajšieho prvenstva Peter Varga sa na turnaji predstavil s novým spoluhráčom Filipom Palgutom, s ktorým napokon obsadili štvrtú priečku.

Výsledky nedeľného programu M-SR v plážovom volejbale:
O 3. miesto: Repáková, Budaiová - Kršková, Jurenková 2:0 (20, 20)
Finále: Dubovcová, Nestarcová - Poszmiková, Michalovičová 2:0 (14, 16)

Muži:
O 3. miesto: Namešanský, Hovorka - Varga, Palgut 2:0 (21, 15)
Finále: Horváth, Hukel - Čizmazia, Kollár 2:0 (18, 14)
 

Vyberte región